Ana içeriğe atla

Linux Üzerinde Dns Değiştirme Nasıl Yapılır ?


Merhabalar,

Engellenmiş sitelere girmek için DNS değiştiriyoruz bildiğiniz üzere, Windows'ta çeşitli programcıklar tarafından yapılırken ( Örn. CyberGhost ), Linux üzerinde işlem biraz farklı işliyor.

Linux üzerinde dns ayarlarını değiştirmek için 2 yol bulunmakta ;
1. Ağ yöneticisi ile
2. Konsol ekranı ile

Ben daha çok konsol ekranı ile çalışmaktan hoşlandığım için, 2. şık üzerinde duracağım. 

/ *1. şıkta gayet basit wifi simgesinin üstüne gelip bağlantı ayarları, network konfigurasyonlarından kablolu/kablosuz artık hangisini kullanıyorsanız tıklayıp editleyerek ipv4 ayarlarından automatic dhcp seçeneğini automatic dhcp only yaparak dns servers kısmına 8.8.8.8,8.8.8.4 yazıp kaydediyoruz. ( Windows'ta dns leri alt alta yazıyoruz. ) 
*/


Aşağıdaki işlemi gerçekleştirmek için kullandığınız dağıtıma göre editör değişebilir. KDE için kgedit, GNOME için gedit vs.

nano /etc/resolv.conf  dizinini acıyoruz editör yardımıyla

nameserver 127.0.0.1 
search example.com gelir, default olarak, yapmanız gereken

nameserver 8.8.8.8
nameserver 8.8.8.4
search google.com 

bu işlemi uyguladıktan sonra kaydedip editörden çıkabilirsiniz. 

Sistem resetlendiğinde, işlemin default değerine dönmemesi için 

root olarak chattr +i /etc/resolv.conf diyebilirsiniz.









***

 

Gözünüze çarpan yanlışlık/eksiklik vb. şeyleri yorum olarak veya zeynep.klc19o3@gmail.com adresine mail olarak atabilirsiniz. Kolay gelsin, iyi çalışmalar... :)

 

***





 




Yorumlar

  1. your site is more usefull ans easly use...

    Fancy designer wear and fashioable.......
    Here We Have Some For You In Your Budget
    For More.... Plz visit Plz visit:-
    designer wear printed

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Linux GCC Üzerinde C Kodu Derlemek

Merhaba Arkadaşlar, Linux GCC üzerinde c  kodu derleyeceğiz beraber. Ubuntu üzerinde Vim editörü bulunmaktadır genelde. Değişik editörler ile çalışmak isteyenler Ubuntu Software Center'den KWrite veya Emacs gibi editörleride indirebilirler. Bunlardan dilediğinizi kullanıp c kodu derleyebilirsiniz, mantık aynıdır :) Editörümüzü açıyoruz ve basit bir c kodu yazıyoruz. Örnek 1. Sonra bunu .c uzantısıyla kaydedip terminal ( konsol ) ekranını açıyoruz. Önemli olan noktada burasıdır zaten.   .c uzantılı dosyayı Desktop üzerine kaydedip, terminal üzerine sürüklediğimiz zaman path otomatik olarak ekrana gelmektedir. Eğer sorunsuz bir derleme işlemi geçirdiyse kodumuz ./a.out çıktı adını alacaktır. .c uzantılı dosyamızın hangi dizinde olduğunu bilmiyorsak eğer cd/home/kullanici_adi  yazarak dosyanın bulunduğu dizine geçebiliriz. Eğer bundanda emin değilsek ls yazarak dosyamızın hangi dizinde olduğunu belirleyebiliriz. Bunlarıda yapmak istemezseniz ilk sunduğ

Ardunio Nedir ?

Ardunio, açık kaynak ve Atmel ATMega328 işlemcisini barındıran bir gelistirme kartıdır. Sonuç odaklı olmasının yanı sıra hızlı prototipler oluşturmayı sağlar.  Daha fazla bilgiye, buradan ulaşabilirsiniz.   Ardunio, sizin temel elektronik ve programlama bilgisine sahip olduğunuzu varsayar. Bilmiyorsanız da ufak bir google aramasıyla kaynak kodlara ve devre şemalarına çabucak ulaşabilirsiniz, bu sizi yıldırmasın.  Ufak tefek ardunionun ne olduğu hakkında bilgi sahibi olduğunuzu varsayıyorum, yetmediyse yine google yardımınıza koşacaktır. Ardunio Çeşitleri Arduino Uno Arduino Mega Arduino Lilypad Arduino ADK Arduino Ethernet Arduino Bluetooth Arduino Mini ve Mini Pro Arduino NanoArduino Donanım Eklentileri (Shield)       Ben Uno ve Mega arasında kalmıştım, pin sayısı ve bazı özelliklerinden dolayı megayı tercih ettim ama unoyla mega arasında başlangıç için büyük fark yok işinizi görür, tabi uno da biryerde yetmemeye başlayacaktır o zaman mega satın alabilir